Miksi yrittäjäksi?

yrittäjä

Tällä erää käsittelemme aihetta, joka tulee jossain vaiheessa elämää ajankohtaiseksi melkein jokaiselle ihmiselle. Mitä jos perustaisin yrityksen, ja ennen kaikkea miksi? Mitä etuja, ja minkälaisia haasteita, ja haittapuolia yrittäjyydessä on.

Miksi ryhtyä yrittäjäksi?

Yrittäjäksi ryhtyvät ihmiset nauttivat siitä, että voivat itse järjestää, ja päättää kaikesta. Yrittäjän tuleekin olla rohkea, päättäväinen, ja sitkeä. Stressiä ei saa pelätä, sillä se tulee varmasti olemaan yrittäjän arkea. Yrittäjänä tulee voida vetää raja sille, missä ja milloin ollaan töissä, sillä muuten helposti lomistakin tulee työpäiviä, ja illat venyvät pitkiksi työjuttuja tehdessä. Kaikesta huolimatta monia houkuttelee yrittäjyydessä juuri se, että saa itse täysin vapaat kädet tehdä ja mennä. Lomia voi pitää silloin kun haluaa, työpäivä voi alkaa ja loppua juuri silloin kuin huvittaa, ja työpaikankin saa yleensä valita itse. Kaikki riippuu toki siitä, millaista yritystoimintaa harjoittaa. Periaatteessa asia, joka ihmisiä kuitenkin yrittäjyydessä, kuten yleensäkin elämässä viehättää, on vapaus. Ihmiset haluavat, että kukaan ei pääse määräämään. Karu totuus kuitenkin on, että Suomessa yrittäjät ovat tiukasti valtion otteessa. Yrittäjä maksaa veroa jokaisesta pennistä, ja tienata pitää melko paljon, että siitä jää tarpeeksi käteen elämistä varten.

Nuorten yrittäjien määrä on kasvanut Suomessa viime vuosina, ja yhä nuoremmat ja nuoremmat ihmiset päättävät perustaa yrityksen. Nuorten yrittäjien osa yrittäjistä on kuitenkin yhä todella pieni. Nuoret yrittäjät perustavat eniten netissä toimivia yrityksiä, kuten nettikauppoja, tai ryhtyvät ammattiin valmistuttuaan yksityisyrittäjiksi, ja perustavat esimerkiksi kauneussalongin tai kampaamon. Lue Uranuksen vinkit yrityksen perustajalle.