Tietoa Ouluses-sivusta

Ouluses sivusto pureutuu enterpreneur maailman saloihin. Kyseinen ammatti on Suomessa vielä suhteellisen tuntematon, mutta nykyaikana varsinkin nuoret, ovat pikkuhiljaa löytämässä yhden miehen ja naisen yrittämisen saloihin. Maailmalla, erityisesti Yhdysvalloissa löytyy paljon Enterpreneuita, jotka ovat aloittaneet toimintansa esimerkiksi pienillä tapahtumilla ja edenneet lopulta miljonäärisijoittajiksi.

 

Avataanpa hieman termiä Enterpreneur ja mitä se tarkoittaa.

Mikä on Enterpreneur ja miten se eroaa muusta yrittämisestä?

Useimpien pienyritysten tarkoituksena on vain työllistää ja tuoda leipä pöytään, eikä lähteä varsinaisesti hakemaan selkeää kasvua korkeine tavoitteineen.

Tässä kohtaa Enterpreneur eroaa. Sen tarkoituksena on alusta alkaen lähteä kasvamaan vauhdikkaasti ylöspäin, korkeiden tavoitteiden kanssa. Laaditaan selkeä suunnitelma, kuinka menestytään ja otetaan suuri markkinaosuus haltuun. Usein työ alkaa siitä, kun keksitään liikeidea ja tämän jälkeen aletaan etsimään sijoittajia, pääsyä kansainvälisille markkinoille ja niin edespäin. Enterpreneur on myös vastuussa itse kaikesta, sen onnistumisesta tai epäonnistumisesta.

Millainen on yleensä tyypillinen Enterpreneur?

 

Usein enterpreneur on tyypillinen johtajaluonne, joka ei pelkää ottaa riskejä ja omaa myös luovan luonteen.

Kuuluisia self made millionaireja ovat mm.

– Thomas Edison

-Richard Branson

-Steve Jobs

-Bill Gates

-Henry Ford

-Coco Chanel

Oprah Winfrey

 

Termin historiaa:

 

Enterpreneu juurtaa historiansa jo 1700-luvulle, jolloin se vuonna 1723 otettiin käyttöön kuvaamaan henkilöitä joilta löytyvät mm. johtajuuden, tiiminrakentamisen, ja manageroimisen taidot.

 

Mistä termi tulee?

Termi tulee ranskan kielestä, jossa se tarkoittaa lainatyötä. Se tarkoittaa henkilöä, joka organisoi tai operoi yritystä tai yrityksiä. Varsinaisen crediitin termin keksimisestä voi antaa ranskalaiselle ekonomistille Jean-Babtiste Saylle.

 

Kuinka enterpreneuta usein kuvaillaan?

 

Äärimmäisiski riskin ottajiksi. He ovat valmiita ottamaan suunnattomia riskejä elämässään. Laittamaan uransa ja taloudellisen tilanteensa pantiksi idealleen, tuhlaten aikaansa ja rahaansa uskoen ideansa lyövän lävitse.

 

Löydätkö itsesi ylläolevasta kuvauksesta? Tai oletko muutoin vain kiinnostunut lukemaan yhden miehen yrityksistä?

Siinä tapauksessa olet tullut oikeille sivuille. Sillä näillä sivuilla käsitellään monipuolisesti kyseistä aihetta. Esitellen erilaisia ideoita ja tekijöitä niin haastattelujen kuin henkilökuvien myötä. Ouluses.fi haluaa tuoda enemmän Suomen tietoisuuteen innovaatisuutta, sillä uskomme, että Suomesta löytyy erittäin paljon potentiaalisia enterpreneuita.