QT Group osake

Qt Group Oyj on ohjelmistokehitysyritys, joka kehittää, markkinoi ja lisensoi Qt-teknologiaan perustuvia ohjelmistotyökaluja. Yritys toimii kaiken kaikkiaan 10:ssä eri maassa ympäri maailmaa, mukaan lukien Suomessa, Norjassa, Saksassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä, Kiinassa, Japanissa ja Koreassa. Digian jakautumisen jälkeen vuonna 2016 syntyi nykyään tuntemamme Qt Group. Viime aikoina sijoittajat ovat kuitenkin olleet huolissaan Qt Groupin osakekurssin laskusta. Tässä artikkelissa tarkastellaan, miksi osakekurssi on ollut laskevassa trendissä koko vuoden 2022 ajan ja mitä tämä voisi tarkoittaa sijoittajille jatkossa.

Vuoden 2022 alamäki

Qt Groupin osakekurssi on ollut erittäin epävakaa noin 12 kuukauden ajan. Vuoden 2022 alussa kaupankäynti oli noin 135 euroa osakkeelta, mutta joulukuussa se oli pudonnut noin 48 euroon osakkeelta – laskua on siis tullut yli 60 prosenttia. Syyt laskuun eivät ole täysin selviä, mutta jotkut analyytikot ovat ehdottaneet, että se voi johtua markkinoiden liian optimistisista pitkän aikavälin näkymistä.

QT Group osake on aiemmin nähnyt vahvaa kasvua vuosina 2020 ja 2021 sen palveluiden lisääntyneen kysynnän ansiosta yrityksiltä, jotka haluavat kehittää tehokkaampia ohjelmistoratkaisuja ja hyödyntää uusia teknologioita, kuten 5G:tä ja pilvilaskentaa. Tämä kasvu kuitenkin tyssäsi vuosien 2021 ja 2022 vaihteessa, kun kilpailu muiden ohjelmistokehittäjien kanssa kiristyi ja kysyntä alkoi hiipua. Tämä saattaa selittää, miksi sijoittajat ovat viime kuukausien aikana tulleet yhä varovaisemmiksi sijoittaessaan Qt Groupin osakkeisiin.

Toinen sijoittajien mielialaan vaikuttava tekijä on Qt-konsernin toimintaan liittyvä sääntelyn epävarmuus tietyissä maissa, kuten Kiinassa, jossa on tällä hetkellä rajoituksia niiden rajojen sisällä toimivien yritysten ulkomaalaisomistukselle. Tämä voi tarkoittaa, että Qt Groupin osakkeisiin sijoittamiseen liittyy merkittäviä riskejä, jotka voivat kannustaa sijoittajia myymään omistuksensa.

Asiantuntijat uskovat Qt Groupin lähtevän kuitenkin varovaiseen nousuun jälleen tulevien vuosien aikana, joten sijoittaminen nyt voi olla fiksu veto.

Qt Group Oyj perustiedot

  • kaupankäyntitunnus: QTCOM
  • toimiala: teknologia
  • ISIN-koodi: FI4000198031
  • pörssi: OMX Helsinki
  • pörssiin listautumispäivä: 2.5.2016
  • osakkeiden määrä: 25 398 398 kpl
  • markkina-arvo: 1,25 miljardia euroa
  • toimitusjohtaja: Juha Varelius
  • hallituksen puheenjohtaja: Robert Ingman

Miten voin ostaa Qt Groupin osakkeita?

Osakkeiden ostaminen ei ole niin vaikeaa, kuin miksi aloitteleva sijoittaja saattaa sen kuvitella. Etsi ensin mieleisesi kauppapaikka eli pörssi. Varmista, että kyseessä on hyvämaineinen ja laillinen toimija, jolla on käytössään asianmukaiset välineet käyttäjien tietojen ja rahojen suojaamiseksi. Katso myös, että tarjolla on jokin sinulle sopiva ja turvallinen talletustapa.

Seuraavaksi sinun tulee luoda pörssiin tili. Täytä tarvittavat tiedot, vahvista sähköpostiosoitteesi sinulle lähetettävällä linkillä ja todenna vielä henkilöllisyytesi pyydetyllä tavalla. Sen jälkeen olet valmis tekemään kauppaa!

Talleta haluamasi määrä varoja pörssitilillesi. Valitse sellainen summa, jonka suunnittelet käyttäväsi kerralla – rahoja ei kannata turvallisuussyistä säilöä pörssin tilillä. Kun varat näkyvät pörssitililläsi, valitse haluamasi määrä Qt Groupin osakkeita ja suorita ostotapahtuma loppuun. Helppoa!