Asuntosijoittaminen

asuntosijoittaminen

Asuntosijoittaminen on monelle tuttu käsitteenä, mutta tietävätkö useimmat meistä mitä se ihan oikeasti vaatii? Tässä artikkelissa haluamme avata pintapuolisesti asuntosijoittamisen alkeita, sekä sudenkuopppia joihin tulisi välttää putoamasta.

 

Ensinnäkin uuden asuntosijoittajan kannattaa miettiä tarkkaan haluaako hän pyörittää toimintaansa yksityisenä henkilönä vaiko osakeyhtiön kautta? Yksityishenkilön verotus on huomattavasti yksinkertaisempaa kuin osakeyhtiön, mutta toisaalta osakeyhtiö pohjalta toimiessa riskit eivät nouse lainkaan niin suuriksi.

 

Asuntosijoittaminen on säännöllistä tuloa, josta voi kaiken lisäksi vielä olla varma siitä että sijoituksen arvon poikkeuksia lukuunottamatta nousee vuosien kuluessa. Moni muu sijoittamisen ala ei suinkaan ole näin takuuvarma hinnan nousun osalta.

 

Asuntosijoittajalla on siis kaksi eri tuottoa sijoituksestaan. Vuokratulot ja asunnon hinnannousu, joka antaa sijoittajalle isojakin summia rahaa!

 

Erittäin tärkeää on asuntosijoittamista tehdessä, että sijoittaja osaa ennakoida uusien ja trendikkäide alueiden nousemisen ja ostaa asunnot edullisella hinnalla, ennen hintojen nousua. Näin maksimoidaan asunnosta saatava voitto sen myyntivaiheessa.

 

Asunto joka ostetaan, tulee myös valita ainoastaan laskimen, eli faktojen, ei tunteiden perusteella.

 

Sijoittajalla täytyy olla myös realistinen tieto ja näkemys siitä, mitkä alueen sen hetkiset ja tulevaisuuden vuokramarkkinat tulevat olemaan.

 

Sijoitusasuntoa ostaessa on myös hyvä olla kärsivällinen, vaikka innostus olisikin juuri sillä hetkellä kova. On parempi odottaa hetkinen oikealla alueella ja oikeanhintaista asuntoa, kuin ostaa kiiressä jotakin joka ei tulevaisuudessa pysty tuottamaan laskelmien vaatimia summia takaisin sijoittajalle.

 

Viimeisenä asia, joka ei suinkaan ole vähäisin, eli rahoitus. Sijoittajalla tulee olla suunnitelma koskien asunnon rahoitusta ja sitä onko rahoitus velatonta vai velallista pääomaa. Tähän tietoon perustuen sijoittaja voi sitten tehdä tulevaisuuden laskelmat, ottaen huomioon koko maailman muuttuvat suhdanteet tai ainakin arviot siitä.