Kuinka tulla enterpreneuriksi?

Kysymys on erittäin hyvä. Miten olla hyvä Enterpreneur, mistä aloittaa ja mitä se vaatii? Onko kaikista siihen? Tarvitseeko se oikean luonteenpiirteet, jolloin mikä tahansa onnistuu? Vai onko kaikki kiinni oikeanlaisesta ideasta. Entä mikä on ympäristön merkitys?

Aloitetaan luonteenpiirteistä. Yleisesti voisi ajatella, että menestyäkseen entrepreneurina, tarvitsee olla ulospäinsuuntautunut. Ainakin sen verran, että onnistuu myymään ideansa oikeille ihmisille. Tarvitsee olla uskoa ja luottamusta omaan ideaansa niin, että sen pystyy myymään myös sellaisille henkilöille, joiden apua tarvitsee. Ei tarvitse välttämättä olla itse myyjä, välittääkseen ideansa ostajille. Riittää kun osaat myydä ajatuksesi myyjälle, joka hoitaa myynnin puolestasi. Tässä kohtaa päästään helposti pohtimaan, onko parempi olla introvertti tai ekstrovertti. Tämä riipuu pitkälti siitä, millä alalla työskentelet. Jos tavoitteenasi on tulla seurapiirikermojen menestyneimmäksi tapahtumajärjestäjäksi, tarvitset ehdottomasti paljon kontakteja. Jos taas ideasi on luoda uusi ohjelmisto, kuten Bill Gates. Sinun tarvitsee vakuuttaa vain pienempi määrä ihmisiä. Näin ollen voidaan päätellä, että luonteenpiirteellä ei ole suurta merkitystä entrepreneuriksi ryhtymisen kanssa, vaan kaikista tärkeintä on se, että uskot omaan ideaasi ja olet valmis tekemään kaiken sen eteen.

Mikä on ympäristön vaikutus Entrepreneurin toimintaan?

Kyseessä on puhdas liiketoiminta, joten maa jossa toimit ja sen lait, vaikuttavat erittäin olennaisesti ideaasi ja siihen, kuinka voit viedä ideaasi eteenpäin ja toteuttaa sitä. Kannattaa huolellisesti ottaa selvää, millaisessa toimintaympäristössä aiot ideaasi viedä eteenpäin. Millaisia lakeja siihen kohdistuu sekä myös erittäin tärkeänä asiana täytyy ottaa huomioon verotus. Kannattaako toiminta, kun ottaa verotuksen huomioon, tekeekö se aloittamisesta vaikeaa? Nämä asiat on hyvä ottaa selville, ennen kuin ryhdyt toimintaasi viemään eteenpäin, jotta pystyt nopeasti reagoimaan mahdollisiin muutoksiin.

Kuinka päästä alkuun?

Aivan ensimmäiseksi tarvitset idean. Idea kannattaa valmistella huolella, jotta pystyt myymään sen ihmisille, joita tarvitset ideaasi tukemaan. On hyvä valmistella suunnitelma, josta käy ilmi idean tavoitteet, kuinka siihen päästään ja mitä siihen tarvitaan. Kun olet huolellisesti valmistellut idean, on aika ryhtyä hakemaan tarvittavia henkilöitä, joiden apua tarvitset päästäksesi tavoitteeseesi. Se on nykyään helppoa, sillä facebook yms. ovat täynnä erilaisia ryhmiä kaikenlaisille ammattiryhmille. Valmistele myös heti alusta alkaen idea, kuinka aiot rahoittaa ideasi ja mikä on budjettisi. Aiotko hakea lainaa vai pyrkiä saamaan yksityisiä sijoittajia mukaan. Nykyisin myös joukkorahoituksen hakeminen on mahdollista lukuisilla internetin sivuilla. Valmistele myös selkeä suunnitelma jokaiselle päivälle, mitä sinun pitää tehdä, näin pysyt selkeästi janassa ja tiedät mitä pitää tehdä. Varaudu myös siihen, että takaiskuja tulee, mutta ne eivät saa lannistaa.

Näillä eväillä sinun pitäisi päästä alkuun. Muista, ei ole tyhmiä ideoita. On vain ideoita!